Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?
Belçika, Avrupa’nın her yıl binlerce turist ağırlayan ülkelerinden biridir. Belçika’ya ülkemizden de yüzlerce hatta binlerce turist akın etmektedir. Peki, bu turistlerin Belçika’ya gidebilmeleri için neler yapmaları gerekmektedir? Bu sorunun en net cevabı tabiki de vizedir. Herhangi bir Avrupa ülkesine giderken olduğu için Belçika’ya giderken de kişilerin Belçika Schengen vizesi alması gerekmektedir. Belçika’ya gitmeye karar verdiniz ve Belçika vizesi ile ilgili aklınızdaki sorulara yanıt bulmaya çalışıyorsanız çeşitli web sitelerinde araştırmalar yapmanız gerek yok. Bu yazımızda size Belçika vizesi ile ilgili bilmeniz gereken her detayı aktaracağız.

Belçika vizesi almaya hak kazanmanız için uygulamanız gereken birkaç prosedür ve taktik bulunmaktadır. Bunlardan ilki Belçika’da bir akrabanızın ya da tanıdığınızın yanına gidecekseniz onları size bir davetiye göndermesidir. Belçika’da bir akrabası ya da tanıdığı olan kişilerin Belçika vizesi alması biraz daha kolaydır. Çünkü Belçika’ya gittiğinizde kalacağınız yer bellidir. Eğer Belçika’da bir tanıdığınız ve size davetiye gönderecek bir yakınınız yoksa endişelenmenize gerek yok. Bu durumda da Belçika vizesi almanız oldukça mümkün. Öncelikle Belçika vizesi için gerekli olan evraklara bir göz atalım.

  • Belçika vizesine başvuru yapabilmeniz için öncelikle güncel ve geçerli bir pasaporta ihtiyacınız var. Bu pasaportun seyahatinizin bitiminden sonra 3 aya kadar geçerliliği olması gerekmektedir.
  • Belçika vize başvurusu esnasında ihtiyacınız olan diğer bir evrak ise 2 adet biometrik fotoğraftır. Bu fotoğrafların pasaportunuzda kullanılmamış olması gerekmektedir.
  • Belçika’ya uçak bileti rezervasyonu, Belçika’da nerede kalacağınıza dair otel vs. rezervasyonu, eğer Belçika’daki bir tanıdığınızda konaklayacaksanız Belçika’dan gelen bir davetiye gibi belgeler de Belçika vize başvurusu esnasında istenmektedir.
  • Bu iki önemli evrağın dışında Belçika vize başvurusu için nüfus kağıdı fotokopisi, nüfus kayıt örneği ve Belçika vize başvuru formuna ihtiyacınız vardır.
    Eğer Belçika vizesi almak isteyen kişi emekli ise emekliliğini gösteren bir belge, çalışıyor ise maaş bordrosu, öğrenci ise öğrenci belgesi gibi belgelere de ihtiyaç vardır.

Tüm bu evrakları topladıktan sonra Belçika vizesi başvurusu için aracı olacak bir firma ile iletişime geçmeli ve randevu almalısınız. Bu evraklar ile randevu oluşturduğunuz tarihte ve saatte firmaya giderek Belçika vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra aklınıza Belçika vize başvurusu kaç günde çıkar sorusu gelebilir. Bu soru için net cevap söylenemese sürecin nasıl işlediğine değinebiliriz. Belçika vizesi için başvuru yaptıktan sonra başvurular Belçika elçiliği tarafından incelemeye alınır. Elçilik başvurunuzu 7-15 gün içerisinde inceler ve sonuçlar. Ancak bazen kişilerin acil bir işten dolayı Belçika’ya gitmeleri ve vizeyi de acilen almaları gerekebilir. Böyle bir durumda aciliyetinizi başvuru esnasında belirtirseniz başvurunuz daha hızlı sonuçlanabilmektedir. Eğer vizeniz olumlu sonuçlandıysa bir problem yok. Uçak biletinizi alıp Belçika’ya rahatlıkla gidebilirsiniz. Ancak vizeni olumsuz bir şekilde sonuçlandıysa tekrar başvuru yapabilmek için bir süre beklemeniz gerekmektedir. Başvurunuzun reddine sebep olan durumları güncellemeli başvurunuzun onaylanacağı şekilde düzenlemelisiniz. Böylelikle tekrar Belçika vize başvurusu yapabilir ve ülkeye seyahat edebilirsiniz.

Belçika Vize Başvurusu Esnasında Banka Hesaplarındaki Miktar Önemli mi?
Evet. Belçika, vize başvurusu yapan kişilerin banka hesaplarındaki para miktarı inceliyor ve karar sürecinde dikkate alıyor. Çünkü vize başvurusu yapan kişinin Belçika’da bulunduğu süre içerisinde harcamalarını nereden yapacağını, hayatını nasıl devam ettireceğini ispatlaması gerekmektedir. Bu nedenle Belçika vize başvurusu yapmadan 3-4 ay önce banka hesaplarına bir miktar para yatırmalısınız. Ancak bu paranın başvurudan kısa bir süre önce yatmadığına dikkat etmelisiniz. Çünkü vize başvurusundan birkaç hafta önce yatan bir para elçilik tarafından kuşkuyla karşılanır ve Belçika vize başvurusunu olumsuz etkiler.

Belçika’dan Dönüşüm Vize Geçerlilik Tarihinden Sonra Olursa Ne Olur?
Vize süreniz bitmesine rağmen Belçika’da kalmaya devam ediyorsanız bu duruma vize ihlali adı verilmektedir. Aynı zamanda vizeyi verilişi amacının dışında kullanmanız da vize ihlali olarak sayılmaktadır. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa Belçika hükümeti tarafından sınır dışı edilirsiniz. Sınır dışı edilmenin yanı sıra Belçika elçiliği tekrar vize vermeyebilir. Ayrıca vize ihlali yapmanız durumunda Belçika’da kaldığınız gün kadar bir para cezası da ödemek zorunda kalırsınız.

Belçika Vize Fiyatları 2019
Belçika vize harcı ve fiyatları her yıl değişkenlik gösterebilmektedir. Vize harcı ve vize başvuru hizmeti veren firmanın aldığı hizmet bedeli, kargo bedeli gibi ücretler ile ilgili detaylı ve güvenilir bilgi için firmanız ile iletişime geçmelisiniz.

Di̇ğer i̇çeri̇kler

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni Haq Khatteb Hussain kimdir, nereli …

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان Müziğin Evrensel Dili ile Tanışın Görsel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir