Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya, en çok turist alan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Gerek yaşam koşulları gerekse turistik şehirleri ile her yıl binlerce turisti ağırlayan Almanya’ya Türkiye’den gidebilmek için vize alınması gerekmektedir. Eğer siz de Almanya’ya gitmek ve Avrupa’nın tadını çıkartmak istiyorsanız izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Bu adımların ilki Almanya’ya gidiş şeklinizi belirlemektir. Almanya’ya turistik amaçla mı gideceksiniz yoksa Almanya’da bulunan bir aile yakınınız mı sizi davet ediyor? Bu sorunun cevabına göre izleyeceğiniz yollar da değişkenlik göstermektedir. Eğer Almanya’da bulunan bir akrabanız sizi Almanya’ya davet ediyorsa vize başvurusu sırasında size gelen davetiye mektubunu da eklemeniz gerekmektedir. Peki, Almanya vizesi için nasıl başvuru yapılır ve Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

  • Almanya vizesine başvuru yapabilmek için vize firmalarından randevu almanız gerekmektedir. Randevu esnasında vermiş olduğunuz bilgilerin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat etmelisiniz.
  • Randevu oluşturduktan sonra vize başvurusu için gerekli evrakları toplamalı ve randevunuza bu evraklar ile gitmelisiniz. Eğer evraklarınız eksik olursa başvurunuz işleme alınmaz.
  • Almanya vizesi için gerekli olan ilk evrak bir pasaporttur. Pasaportunuzun güncel olması ve seyahatinizin bitiş tarihinden en az 3 ay sonraya kadar geçerlilik süresinin bulunması gerekmektedir.
  • İki adet biometrik fotoğraf çektirmeli ve daha önceki pasaportlarınızda kullanılmamış olması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Almanya vize başvuru formu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız gereken diğer evraklardandır.
  • Almanya vize başvurusu esnasında finansal durumunuzu gösteren bordro ya da banka hesap özeti gibi bir belge bulunması gerekmektedir.
  • Eğer öğrenci iseniz öğrenci belgeniz, memur iseniz memur izin belgesi ve emekli iseniz emekliliğinizi gösteren bir belgeyi de yanınızda bulundurmalısınız.
  • Almanya vize başvurusu yapmadan uçak ve kalacak yer rezervasyonunuzu da yaptırmanız gerekmektedir.


Almanya vizesi için başvuru yaptıktan sonra evraklarınız elçilik tarafından incelenir ve sonuçlanır. Almanya’yı ziyaret etmek isteyen kişiler vize başvuru yapmadan önce akıllarındaki Almanya vizesi kaç günde çıkar sorusuna cevap bulmak isterler. Vize hizmeti veren firmalara başvuru yaptığınız takdirde vize sonucunuz 7 ile 15 gün arasında çıkmaktadır. Ancak çok aceleniz varsa ve başvuru sırasında bu acelenizin olduğunu ve erken sonuçlanmasını talep ederseniz 3 iş günü içerisinde de vize sonucu çıkabilmektedir. Eğer vizeniz reddedildiyse Almanya vizesine tekrar başvuru yapabilmek için şartlarınızın değişmiş olması gerekmektedir. Diğer ülkelere göre oldukça katı olan Almanya, reddettiği başvuruları tekrar kabul etme konusunda oldukça titiz davranıyor. Örneğin, ret nedeniniz ülkenize geri döneceğinizden emin olamadıkları için ise yeni başvurunuzda Türkiye’ye geri döneceğinizi kesinlikle kanıtlamalısınız. Evli olmanız ya da uzun süreli çalışıyor olmanız başvurunuzun kabul olması için önemli kriterlerdir.

Almanya Vizesi Alırken Banka Hesaplarında Para Olması Gerekli Midir?
Tüm ülkelere vize başvurusu esnasında elçilikler maddi durumunuzu ve yurtdışına çıktığınızda geçiminizi sağlayabilecek bir paranızın olup olmadığını kontrol ederler. Vize başvurusu esnasında seyahatinizde size yetecek kadar finansal kaynağınızın olması gerekmektedir. Ancak vize başvurusundan birkaç hafta önce bankanıza yüklü bir miktar para yatırmanız da doğru bir davranış değildir. En az 3 ay öncesinden bankanızda duran bir paranın olması gerekmektedir.

Almanya Vize Ücreti 2019
2019 yılında geçtiğimiz yıllara göre vize ücretleri ile ilgili çeşitli değişikliklere gidilmiştir. Standart 60 Euro vize harcının dışında çeşitli ödenekler bulunmaktadır. Kargo ücreti ve firmaların almış olduğu hizmet bedelleri ise değişkenlik göstermektedir. Eğer evraklarınızı gidip elden almak isterseniz herhangi bir kargo bedeli ödemezsiniz. Firmaların kişilerden hizmet bedeli aldığı öğrenen vatandaşlar herhangi bir firma aracılığı olmadan Almanya vizesi için başvuru yapıp yapamayacağını düşünmeye başlamıştır bile. Eğer aracı firmalara herhangi bir ücret ödemek istemiyorsanız kendiniz Almanya vize başvuru formunu doldurarak ve gerekli evrakları tamamlayarak Almanya vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Ancak firma aracılığı ile yapılan başvuruların kabul edilme olasılığı daha yüksektir. Örneğin hazırladığınız evraklar ile otel rezervasyonunuz ve uçuş rezervasyonunuzdaki tarihler arasında bir uyuşmazlık söz konusu ise bunu firmalar tespit ederek düzeltilmesini sağlar. Düzeltilmediği takdirde ret alma olasılığınız çok yüksektir.

Almanya Vizesi ile Diğer Schengen Ülkelerine Seyahat Edilebilir Mi?
Bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Eğer Almanya’dan Schengen vizesi aldıysanız Türkiye’ye gidiş dönüşünüz Almanya üzerinden olmak kaydı ile diğer Schengen ülkelerini rahatlıkla gezebilirsiniz. Ancak mutlaka Türkiye’den Almanya’ya gitmeli ve dönüşünüz de Almanya’dan Türkiye’de olmalıdır. Almanya vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden Türkiye’ye giriş yapamazsınız.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır ? – Almanya vizesi için gerekli evraklar –  Almanya vize ücreti 2019  –  Almanya vize başvuru formu  –  Almanya vizesi için gerekli evraklar 2019
–  Almanya vizesi kaç günde çıkar

Di̇ğer i̇çeri̇kler

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni

Haq Khatteb Hussain: İddialı İslam Alimi ve Sosyal Medya Fenomeni Haq Khatteb Hussain kimdir, nereli …

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان

Beklenen Şarkı: Sıkıştım – ستكنان · Mester kiy أستكنان Müziğin Evrensel Dili ile Tanışın Görsel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir